جوان آنلاین: یک نماینده مجلس شورای اسلامی معتقد است: در مجلس تلاش در این راستا بوده است از تمام ظرفیتها به منظور توسعه پتروپالایشگاهها بهره ببریم، به همین دلیل قانون مجوز تنفس خوراک و همچنین تهاتر روزانه ۳۰۰ هزار بشکه نفت با تجهیزات مورد نیاز پتروپالایشگاهها مصوب شد، به نحوی که در شرایط تحریم بتوانیم به اقلام راهبردی مورد نیاز در این زمینه دسترسی پیدا کنیم، از همین رو انتظار مجلس از وزیر پیشنهادی ارائه برنامه دقیق نسبت به تسهیل شرایط برای ساخت پتروپالایشگاه به عنوان مهمترین برنامه این وزارتخانه است.
احمد آریایینژاد، نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتگو با «جوان» در خصوص لزوم توسعه پتروپالایشگاهها در کشور و نیاز به اینکه وزیر نفت بعدی باید برنامه مدونی در این زمینه داشته باشد، تصریح کرد: لازم است به اجرای طرحهایی بپردازیم که حتیالامکان ما را از خامفروشی دور کنند و زمینه را برای تولید فرآورده و محصولات نهایی به وجود بیاورند. این پروژهها به انحای مختلف به نفع کشور هستند و برایمان منفعت دارند. وی ادامه داد: با توسعه پتروپالایشگاهها در واقع بازار را از دست کسانی که به ناحق برایمان قیمت مشخص و ما را تحریم میکنند، درمیآوریم. هر چقدر بتوانیم به سمت تولید فرآورده برویم و از خامفروشی فاصله بگیریم، در واقع عرصه را بر دشمنان تنگ و منافع کشور را بیش از پیش تأمین میکنیم.
نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: توسعه پتروپالایشگاهها در فرصتهای مختلف مورد تأکید مقام معظم رهبری قرار گرفته است، بنابراین کسانی که ادعا میکنند پیرو ولایت هستند، باید در عمل این اخلاص و اعتقاد قلبی خود را نشان دهند و کشور را به سمت منافع سرشار توسعه پتروپالایشگاهها ببرند. آریایینژاد گفت: نفتخام خاصیت تحریمپذیری دارد و دیگران میتوانند ما را از این نظر به مشکل بیندازند، اما صادرات فرآوردهها با سهولت بیشتری صورت میگیرد و تحریمها بر این بخش اثرگذاری بالایی ندارند. از سوی دیگر، دنیا به فرآورده بیشتر از نفت خام نیاز دارد و بازار گستردهتری پیش روی ماست. با توجه به تمامی این مزیتها، دولت چهاردهم باید به سمت توسعه پتروپالایشگاهها حرکت کند و وزیر نفت پیشنهادی برنامه دقیقی در این زمینه ارائه دهد. وی ادامه داد: به طور کلی، نیاز است به منظور ایجاد رونق اقتصادی در کشور، علم خود را به تجارت تبدیل کنیم. یکی از جاهایی که میتوانیم این کار را انجام دهیم، توسعه پتروپالایشگاههاست. نماینده ملایر در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: مشوقهایی که در قانون پیشبینی شده است، از جمله تنفس خوراک و امکان تهاتر روزانه ۱۵۰ هزار بشکه نفت با تجهیزات مورد نیاز برای پتروپالایشگاهها در واقع نوعی ریلگذاری برای حرکت به سمت توسعه پتروپالایشگاههاست. دولت مجری قوانین است و باید به اجرای این مصوبات بپردازد، به نحوی که زمینه برای جذب سرمایه فراهم شود و بتوانیم از مزیتهای توسعه پتروپالایشگاهها استفاده کنیم.
آریایینژاد گفت: در زمینه راهاندازی پتروپالایشگاهها ریلگذاری لازم در برنامه هفتم توسعه و مصوبات مجلس صورت گرفته است. دولت وظیفه دارد در چارچوب این ریل حرکت کند. اگر مشکلی وجود دارد، دولت میتواند در قالب لایحه از مجلس بخواهد مسئله را رفع کند.
وی ادامه داد: برنامه وزرای پیشنهادی در حوزهای که برایش کاندیدا شدهاند، با دقت در مجلس بررسی میشود. باید به بررسی اعتقاد قلبی وزرا در ارتباط با برنامههایی که پیشنهاد دادهاند، بپردازیم. به این منظور، نیاز است سوابق وزیر پیشنهادی را با دقت بررسی کنیم تا متوجه شویم آیا در گذشته در راستای این برنامهها حرکت کرده است یا خیر. به این ترتیب، رویکرد وزرا به موضوعات مختلف مشخص میشود و بهتر میتوانیم تصمیمگیری کنیم.
آریایینژاد در پایان تأکید کرد: در مجلس تلاش در این راستا بوده است از تمام ظرفیتها به منظور توسعه پتروپالایشگاهها بهره ببریم، به همین دلیل قانون مجوز تنفس خوراک و همچنین تهاتر روزانه ۳۰۰ هزار بشکه نفت با تجهیزات مورد نیاز پتروپالایشگاهها مصوب شد، به نحوی که در شرایط تحریم بتوانیم به اقلام راهبردی مورد نیاز در این زمینه دسترسی پیدا کنیم، از همین رو انتظار مجلس از وزیر پیشنهادی ارائه برنامه دقیق نسبت به تسهیل شرایط برای ساخت پتروپالایشگاه به عنوان مهمترین برنامه این وزارتخانه است.